22 september 2018 14:30

Accommodatie

Onbekend

Zuilichem 3 – Woudrichem 4 (2-3)

Na de uitvoerige voorbereiding in de beker was het dan eindelijk tijd om de competitie te voorzien van een vliegende start. Op bezoek bij Zuilichem wordt er in de nodige regen en wind een begin gemaakt aan de wedstrijd, waarin al gauw duidelijk wordt dat het Vierde voldoende ruimte krijgt om het spel te gaan maken. Na een start met veel kansen wordt uiteindelijk, door goed doorjagen en afmaken van Maurice, de voorsprong van 0-1 genoteerd. Met deze score kwam er ook een einde aan de eerste helft, waarin het Vierde eigenlijk al meerdere kansen om had moeten zetten in treffers.

Mede hierdoor was de wedstrijd nog niet gespeeld, wat al snel duidelijk zou worden in de tweede helft. Nadat Ut een tegenstander tegen de vlakte werkt binnen het strafschopgebied, wordt de bal op de stip gelegd en verdwijnt deze achter Chris in het doel; 1-1. Een kwartier later is het Arthur die met een schot vanuit de zestien de keeper kansloot laat en trefzeker is – alleen wel in het verkeerde doel! Zo is de stand halverwege de tweede helft in het voordeel van de thuis spelende ploeg; 2-1.

Hier punten laten liggen zou, zeker gezien het wedstrijdbeeld, eigenlijk doodzonde zijn. Met nog 20 minuten te spelen en met onze Panther verdekt opgesteld in de punt van de aanval, worden de schouders er nog eens goed onder gezet en wordt het Vierde weer dreigend voor het doel van Zuilichem. Het is uiteindelijk Justin die met een zuivere voorzet vanaf links Kevin weet te vinden bij de tweede paal, die de 2-2 tegen te touwen kopt. Een meer dan verdiende gelijkmaker, waardoor de jacht op de winnende geopend werd. Na een aantal grote kansen is het uiteindelijk Thomas die de verlossende 2-3 weet te scoren. Na een steekpass van Kevin verschalkt Thomas kundig zijn verdediger en laat de keeper kansloos door de bal in de korte hoek te schieten.

Na nog vijf minuten de voorsprong te verdedigen vond de scheids het genoeg geweest, en kon de eindstand van 2-3 worden genoteerd. Hiermee was de eerste overwinning van dit seizoen voor Woerkum 4 een feit! Volgende week wordt Altena 5 thuis ontvangen, een geduchte tegenstander waar er eigenlijk gelijk sprake is van een zes punten wedstrijd. Met goede moed gaan wij het weekend in en richting de volgende wedstrijd; graag tot het volgende wedstrijdverslag!

Hieronder volgen de verslagen van de eerdere bekerwedstrijden

Woudrichem 4 – Sleeuwijk 6 (5-5)

De eerste wedstrijd deed niets onder voor de klassieke derby waar Woudrichem – Sleeuwijk om bekend staat. Met een paar weken “intensieve” training in de benen werd er op 1 september voor het eerst dit seizoen afgetrapt, met een doelpuntrijke pot tot gevolg.

Het is Sleeuwijk dat in de beginfase de score opent. Door het efficiënte afwerken van de gecreërde kansen staat er al snel een 0-2 tussenstand op het bord. Niet lang daarna is het Chris van Drunen die een lange bal uit de achterhoede omzet tot een zuivere pass op Kevin, die op zijn beurt de keeper met een boogbal verschalkt en de 1-2 laat aantekenen. Sleeuwijk laat zich echter niet uit het veld slaan en gaat rustig door waar het mee begonnen was - scoren. Aan het eind van de eerste helft wordt er dan ook een 1-4 tussenstand genoteerd.

Na rust wordt duidelijk dat bij de mannen van Sleeuwijk de tank redelijk leeg is. Er ontstaat meer ruimte en Woudrichem krijgt hierdoor meer grip op de wedstrijd. Na een onfortuinlijke 1-5 te incasseren, wordt even later Mike dicht bij het Sleeuwijkse doel tegen het gras gewerkt. De vrije trap die hieruit volgt verdwijnt vanaf Kevin z’n schoen loepzuiper in de kruising van het Sleeuwijkse doel.

Na de 2-5 ontstaat er een ware stormloop richting het Sleeuwijkse doel wat zich volmondig uit in doelpunten. Het is Utje die tekent voor de 3-5 door een corner van Kevin om te zetten in een doelpunt. Kort daarna is het Achmed, die op aangeven van Kevin zijn tegenstander en keeper op het verkeerde been zet en de 4-5 scoort. Even later krijgt Arthur de bal op het midden ingespeeld van Thomas en schiet deze van zo’n 25 meter knap tegen de touwen.

Na een behoorlijke achterstand staan zo beide ploegen plots weer op gelijke hoogte. Bij de stand van 5-5 krijgt Achmed in de slotfase nog een enorme kans om de wedstrijd te beslissen, echter laat de laatste aanraking te wensen over. Niet veel later wordt er voor het laatst gefloten op het Bolwerk en is de eerste bekerwedstrijd een feit; 5-5!

Woudrichem 4 – Kozakken Boys 4 (0-2)

Een week later wordt in de namiddag Kozakken Boys ontvangen voor de tweede bekerwedstrijd. De mannen uit Werkendam hebben de eerste wedstrijd gewonnen en gelijk wordt duidelijk dat er een wezenlijk klasseverschil zit tussen de twee teams. De Kozakken hebben de gehele wedstrijd de controle en maken het Woerkum 4 knap lastig. Ondanks het niveauverschil staat de opstelling van het Vierde als een huis en wordt er in vlagen aardig tegengas gegeven. Op het wedstrijdformulier wordt uiteindelijk een 0-2 score genoteerd, echter kan er met geheven hoofd teruggekeken worden op een goede wedstrijd tegen een duidelijk sterkere tegenstander.

Woudrichem 4 – Almkerk 4 (2-3)

Uit betrouwbare bron is reeds vernomen dat Almkerk 4 een minstens zo sterke tegenstander zou zijn als Kozakken Boys. Tevens is doorbekeren nog een optie is mits er wordt gewonnen, én wordt vandaag ook nog de 50e verjaardag gevierd van onze Richard. Genoeg reden om gemotiveerd aan de start te verschijnen dus! Zo wordt er voor de derde en laatste keer afgetrapt in de poulefase van de beker.

Zoals verwacht is Almkerk relatief sterker, echter wordt er goed meegedaan door het Vierde en worden er minstens zo veel kansen gecreërd. Na wat gerommel bij Almkerk achterin wordt er door Utje goed doorgejaagd en kan Maurice profiteren van een bal die langs de doellijn hobbelt; 1-0. Almkerk laat het hier niet bij zitten en doet er een schepje bovenop, maar komt in de eerste helft niet meer tot scoren. Anderzijds laat ook Woerkum het na om de voorsprong uit te bouwen ondanks meerdere mogelijkheden, wat maakt dat beide ploegen met een stand van 1-0 de kleedkamers opzoeken.

Na rust weten de mannen uit Almkerk al snel het net te vinden en komen beide ploegen vroeg in de tweede helft op gelijke hoogte. Halverwege de tweede helft wordt Kevin tegen de mat gewerkt en krijgt van Leon de arbiter (lees; Droplul, aldus de bank van Almkerk) een vrije trap mee. Wat volgt is een schot dat zijn weerga niet kent. Vanaf ~30 meter laat Kevin een verwoestend schot los op het doel van Almkerk, waar de bal na 2x de onderkant van de lat/kruising te raken, uiteindelijk tegen de netten ploft en de 2-1 een feit maakt. Een wereldtreffer die goed was voor felicitaties vanuit beide spelerskampen en die nog veel discussie en analyse teweeg bracht in de derde helft.

Het had mooi geweest als de wedstrijd hiermee ten einde was, echter was Almkerk 4 niet van plan om punten te laten liggen in Woudrichem. Nadat in de slotfase het Woudrichemse doel al was bereikt voor de gelijkmaker, werd tegen het einde van de wedstrijd een speler van Almkerk binnen de 16 meter opzichtig gevloerd. Leon kon niet anders dan te wijzen naar de stip, waarna er definitief een einde werd gemaakt aan verdere bekerkansen voor Woerkum 4. Al met al was het wederom een lekkere pot voetbal waar helaas het uiteindelijke resultaat niet voldoende was; 2-3.