Datum

13 april 2019 14:30

Accommodatie

Onbekend

Wat kun je als toeschouwer genieten langs de lijn. Winnen is leuk en zorgt voor vreugde. Leuk voetbal en veel doelpunten geven je een kick. Wat kan het in het veld snel veranderen. We starten weer direct aanvallend in reeds in de 4e minuut haalt Danny Schaap hard uit. De keeper moet middels zijn vuisten redding brengen. De toon is direct gezet. We gaan vandaag vol voor aanvallend spel. Na een kwartier krijgen we een hoekschop te nemen en het is Nick van der Giessen die de bal keurig binnen werk 1 – 0. Heukelum laat het er niet bij zitten en met een snelle counter over rechts wordt de verdediging uitgespeeld en B. Meijdam mag de bal binnen tikken 1 – 1. Hierna krijgt Tim op 20 meter van het doel de bal op de wreef en weet de keeper middels zijn vuisten redding te brengen. Op slag van rust probeert Tim het nogmaals maar dan zorgt de lat voor verder onheil. Een kop thee en Piet zal zijn mannen best even aangesproken hebben. We staan amper op het veld of Dilles weet uit de draai kort voor het doel te scoren 2 – 1.Na een uur is het Heukelum dat de aanval zoekt en Swepke mag nu de bal binnen tikken 2 – 2. Het is maar twee minuten later als Danny v.d. Matten een vrije trap  vanaf links neemt en de diepte in sprintende Yoeri Duyzer aanspeelt die de bal in de verste hoek binnen werkt 3 – 2. Lang kunnen we niet genieten van de voorsprong want een vrije trap wordt via een been van richting veranderd en laat Aljan kansloos. 3 – 3. Op 20 minuten voor het eind krijgen we een strafschop als men binnen de 16 meter iemand onderuit getrokken wordt. Onze specialist Danny Schaap weet daar  raad mee en de 4 – 3 staat op het bord. Met nog 10 minuten te gaan zien we hoe Dillis alleen op de keeper af gaat en de marge naar 5 – 3 kan brengen. Hun keeper plukt echter de bal van de voet en dus is het nog weer spannend. Heukelum zoekt met nog een paar minuten te gaan volop de aanval en met een aanval over links komt de bal voor de voeten van Swepke. Die legt de bal dood neer voor de voeten van Ferry Meijdam die hiermee de 4 – 4 op het score bord zet.

Wij hadden als supporters de punten hier graag gehouden. Toch was er niemand die met een rot gevoel van het veld ging. Een spectaculaire wedstrijd met veel doelpunten en aanvallend voetbal zorgden bij de meeste supporters dat men een leuke pot voetbal hadden gezien.

Komende zaterdag de uitwedstrijd naar Papendrecht. We hebben gezien hoe Drechtstreek Papendrecht de punten afpakte door een muur van vijf verdedigers en een middenveld van vier spelers. De eenzaam opererende spits moest voor gevaar zorgen. Deze strijdwijze is niet des Woerkums en dus kunnen we ook nu weer vuurwerk verwachten. We gaan er voor als 12e man.