Molenaar, J.

Accommodatie

Onbekend

Opstelling

De ploeg uit Sprang-Capelle kwam vooraf zonder al te hogeverwachtingen naar Woudrichem, maar speelde gedurende grote gedeeltes van de wedstrijd op gelijkwaardig niveau mee met de Vissekoppe. Het begin was echter zeker voor de Woerkummers die met enkele diepteballen via Yoeri Duyzer en Wim Holster de voorwaartsen Dillis de Vries en Bori Secrève wisten te bereiken, maar de laatsten zagen hun actie nog net door keeper Kuijsten van SV Capelle gepareerd worden.

Na een klein kwartier spelen werd de bal ter hoogte van het middenveld door de gasten onderschept en richting Davey van Balkom gestuurd. Hij wist met een keurige lob keeper Lex Kramers te verschalken en bracht daarmee de verrassende 0-1 tussenstand op het scorebord. Vervolgens gebeurde er lange tijd niet zoveel op de groene mat of het moesten de twee gele kaarten zijn die in die rustige periode door de verder goed leidende scheidsrechter Molenaar werden uitgereikt in een overigens sportief duel. De overige twee gele kaarten gingen ook naar Capellenaren.

Kort voor rust werden de Vissekoppe echter wat dreigender hetgeen was af te leiden uit een formidabel afstandsschot van Jamy Goemaat dat rakelings over het vijandelijke doel vloog. Deze doelpoging vormde de inleiding voor een wat aanvallender spel van de thuisclub. Een corner werd door Yoeri Duyzer richting doel gekopt en daar waar de keeper al verslagen was, werd de bal nog net voor de doellijn tegengehouden door een Capelse verdediger.

Het “Moment of Fame” volgde een minuut later toen Yoeri Duyzer in de diepte op rechts werd aangespeeld. Hij nam de bal met een subtiele hakbeweging mee en al draaiende schoot hij de bal vanaf zo’n 30 meter met een volley in de rechterbovenhoek achter keeper Kuijsten. Met deze prachtige goal werd een terechte 1-1 stand bij de rust bereikt.

Direct na de pauze kwamen er ook weer wat kansen voor de thuisploeg en na een breedtepass van Wim Holster knalde de hardwerkende en modieus gecoiffeerde Tim Saaman de bal via de buitenkant van de paal net naast het doel. Even later was het schrikken toen Jamy Goemaat geblesseerd naar de grond ging, maar hij kon de wedstrijd na behandeling gelukkigerwijs weer hervatten. En dat was maar goed want de ploeg uit Sprang-Capelle verscheen enkele malen dreigend in het doelgebied van Woudrichem, waarbij met name de doelpuntenmaker uit de eerste helft zich deed gelden maar de andere Woerkumse verdedigers Nick van Giessen, Corné Nijhoff en Danny van de Matten hielden hun geblesseerde laatste man in die fase van de wedstrijd uit de wind.

Met over en weer wat kleine mogelijkheden kabbelde de wedstrijd verder en kwamen ook de vermoeidheidsverschijnselen bij beide ploegen bovendrijven. Die situatie leidde ook weer wat kansen in. Het was Wim Holster die rakelings over het doel kopte na een corner van Tim Saaman. Dillis de Vries zorgde nog voor een komische noot door gezamenlijk met zijn directe tegenstander de bal gedurende een aantal seconden op de nek het strafschopgebied in te “dribbelen”. In de 70e minuut was het Ate Zijlmans die de Capellenaren op voorsprong kon brengen, maar zijn inzet werd niet beloond met een doelpunt. Weer 5 minuten later was het Tim Saaman die een vrije trap vanaf 25 meter nam en zijn van richting veranderde bal kon nog maar net door keeper Kuijsten worden gered.

Tien minuten voor tijd was het moment waar Wilty Schaap en ook vele Woerkumse supporters lang naar hadden uitgekeken: hij mocht zijn opwachting in het 1e elftal weer maken. Dat ging overigens niet onopgemerkt voorbij, maar eerst was het de beurt aan zijn broertje Danny, die een strafschop mocht nemen vanwege een handsbal in het stafschopgebied. Zo vlak voor tijd met best wat spanning erop benutte hij echter zijn strafschop met verve en bracht daarmee de Vissekoppe op voorsprong. Met nog enkele minuten te gaan werd het publiek nog getrakteerd op een bijzonder slotakkoord van de wedstrijd. Het was namelijk Danny Schaap die zich met een uiterste poging van zijn tegenstander ontdeed en de keeper ook nagenoeg had verschalkt, maar naast zich broer Wilty ineens zag opduiken. Gezien het ondergane blessureleed gunde hij zijn grote broer de goal en schoof de bal zijwaarts in diens richting, maar de laatste miste jammerlijk nog het juiste ritme om de bal het net in te jagen. Het was en bleef 2-1 en na het laatste fluitsignaal kon Woudrichem weer 3 punten aan het totaal toevoegen. Komende week wordt in Leerdam gespeeld tegen Leerdam Sport ’55 en is bij winst het kampioenschap binnengehaald.