Datum

19 oktober 2019 14:30

Accommodatie

Onbekend

Wat kan het soms gek gaan op het voetbalveld. Met gemengde gevoelens naar Tricht omdat we weten dat we daar vorig jaar ook de boot ingingen na een knap en leuke start van de competitie. Vanaf het eerste moment kwam Tricht opzetten en kennelijk was men voornemens om de vissekoppe het moeilijk te maken. Reeds in de 10e minuut was het Tricht die via de linker flank de aanval opzette en de kopbal ging over. De effectiviteit van onze mannen was hoger en na een breedtepass van Tim kwam de bal terecht bij Danny Schaap op rechts. Danny draait zijn tegenstander naar links weg en haalt vervolgens met zijn linker hard uit. In de korte hoek ploft de bal tegen het net. 0 – 1  Enkele minuten later beslist de scheidsrechter, v.d.Rest, dat Tricht een strafschop krijgt. Van beide elftallen kijkt men vreemd op en begrijpen doet men het kennelijk niet gelet op de reacties. Maar de strafschop wordt naast geschoten en dus hebben we het geluk aan onze zijde. Tricht wil meer en een minuut later spat de bal via de binnenkant van de paal weer het veld in. Aljan pakt in de 24e minuut een harde knal uit de tweede lijn. Bij de volgende aanval gaat de bal van links naar de rechterkant en is het de spits van Tricht die de bal, vrij voor open doel, nog naast weet te werken. Ook de volgende aanval van Tricht wordt voorlangs gekopt. Met nog 3 minuten op de klok krijgt Tricht een vrije trap op ongeveer 22 meter van het doel. Met de wind in de rug krijgt de bal genoeg snelheid en via de kruising verdween de bal in het doel. 1 – 1. Nee wij zijn er nog niet gerust op als de spelers de kleedkamer opzoeken voor de thee.

We zijn los in de tweede helft als Tim van links de bal krijgt aangespeeld. Vanaf 20 meter haalt hij hard uit en brengt de stand op 1 – 2. Ondertussen hadden we al gezien dat de ass. scheidsrechter van Tricht de spelregels kennelijk niet goed beheerst. Vlaggen voor buitenspel als de speler er zeker 3 meter achter uit komt en dan toch gewoon de vlag omhoog. Als de bal op de zijlijn rolt gewoon de vlag omhoog zodat de Tricht het spel voort kan zetten. Maar na 63 minuten wordt het de scheidsrechter toch te gek en stuurt hij de grensrechter terecht weg. Tricht wil gas geven en de gelijkmaker forceren. Als de verdediger van Tricht binnen de 16 meter de bal met hand weg tikt verwacht je dat de strafschop wordt toegekend. De scheidsrechter laat gewoon doorspelen. Tim geeft de bal voor en Corne werkt de bal naast. Met nog 15 minuten te gaan maakt de nr 3 van Tricht Rani Abouna, zijn zoveelste overtreding en krijgt zijn 2e gele kaart en mag vertrekken. Daarop volgt het signaal van de trainer van Tricht dat men achterin 1 op 1 moet gaan spelen om zo de gelijkmaker te forceren. Het spel wordt harder en de overtredingen volgen elkaar snel op bij Tricht. Nu er in de achterhoede meer ruimte ontstaat speelt men onze mannen geweldig in de kaart. In de extra tijd is het Corne  die de stand naar 1 – 3 tilt. In de laatse minuut, 90 + 7 is het Yoeri die de stand zelfs naar 1 – 4 brengt. Terug kijkend blijkt dat er bij Tricht een aantal hele leuke spelers rondlopen die voldoende in huis hebben om handhaving in deze klasse te bewerkstelligen. Advies zou wel zijn om de ass. Scheidsrechter eervol te ontslaan, wil men geloofwaardig overkomen.

Voor komende zaterdag staat de derby tegen GJS op het program. Een kraker 1e klas waarbij we er rekening mee moeten houden dat de afwerking bij deze mannen op een hoger niveau zal liggen dan wat we van Tricht hebben gezien. Een waakzame achterhoede die daarbij door de half linie gesteund wordt zal nodig zijn om de punten in Woudrichem te houden. Wij gaan, als 12e man, er voor.