Datum

6 april 2019 14:30

Accommodatie

Onbekend

Na een weekje rust nu de wedstrijd tegen Brederodes en dus op naar Vianen. Vanuit Woudrichem had men de bus als vervoermiddel gekozen en was men reeds vanaf 11 uur onderweg. In Vianen een rondleiding bij het bedrijf van Hanno de Joode en tevens werd men daar op een lunch getrakteerd. De stemming zat er dus goed in bij aankomst op het sportpark aan de Langeweg. We zijn de laatste weken in goeden doen en ook nu zijn we compleet afgereisd. Brederodes heeft de punten nodig en dus zien we vanaf de start een sterk aanvallend Brederodes. Dat heeft ook een groot gevaar omdat de verdediging veel ruimte weggeeft. Het was na 2 minuten spelen dat Jamy de bal krijgt en een dieptepass geeft naar Yoeri. Die neemt de bal keurig aan en middels een lob de keeper het nakijken geeft 0  -  1. Het spel golft hierop over en weer. Toen in de 10e minuut de spits van Brederodes werd aangespeeld en hij alleen op het doel af ging liep Wilty tegen een rode kaart op. Of het vastpakken was of zoals later werd verklaard dat de spits zijn arm uitstak en Wilty daar tegen aan liep zal wel onzeker blijven. Wel werd een directe vrije trap toegekend en de rode kaart voor Wilty. Het bezorgde de meegereisde supporters wat rillingen maar het bleek dat de andere tien er een stapje bij deden.  Het blijkt dat individuele klasse dan beslissend kan zijn. Danny krijgt de bal aangespeeld op het middenveld en gaat op avontuur. Hij loopt een drietal spelers van Brederodes voorbij en gaat de 16 meter gebied in. Daar wordt hij onderuit gehaald en de toegekende strafschop wordt door hem zelf verzilverd. 0 – 2. Als je dan vanaf de zijlijn kijkt hoe de spelersbank, met trainer en leider, erbij staat blijkt hoe groot de spanning ook daar is. Na het doelpunt zie je dat de spanning er afvalt en de schouder partijen zakken direct centimeters.

Na een bakje thee gaan we in de tweede helft met 10 man verder. Vanaf de zijlijn geeft trainer aanwijzingen en gelet op het spel zie je in de achterhoede wordt er één op één gespeeld en voorin moet de snelheid het verschil gaan maken. Helemaal gerust op de overwinning zijn we nog niet en we zien dat Aljan enkele keren er goed tussen moet komen. We blijven rustig verdedigen en proberen de aanval niet te vergeten. Als in de 62e minuut opnieuw de aanval wordt gezocht zie je dat de verdediger van Brederodes niets anders meer kan doen dan de snelle Dillis vast pakken en dus is scheidsrechter Metsemakers direkt duidelijk en geeft ook hier een rode kaart. Direct zie je het verschil en wordt er weer beter gecombineerd. Als Yoeri in de 75e minuut opnieuw de bal krijgt op rechts aarzelt hij niet en geeft de keeper het nakijken. 0 – 3. De strijd was vanaf dat moment gestreden en dus trokken we de overwinning verdiend naar ons toe.

Komende week gaan we Heukelum ontvangen en weten dat zij in staat zijn om een goed verzorgd spel op de grasmat te leggen. Wij kijken er reeds naar uit en zullen ons als twaalfde man laten horen.