7 oktober 2017 14:30

Accommodatie

Onbekend

Opstelling Woudrichem 1

De derde wedstrijd in de 2e klasse F was vooraf niet de gemakkelijkste, althans dat was de verwachting. Heukelum had immers zijn elftal weer op zijn oude niveau kunnen brengen met de terugkeer van het IJsselmeer avontuur, Meijdam. Het begin van de wedstrijd werd direct duidelijk gemaakt dat we ons aan moesten passen aan het hogere tempo dat zij op de mat legden. Schrik sloeg ons in de 4e minuut reeds om het hart toen de spelers van Heukelum juichend over het veld gingen. Zij dachten gescoord te hebben maar zowel de Scheidsrechter alsook de ass. Scheidsrechter gaven geen enkel teken van een doelpunt. De bal ging onder Lex door maar op de doellijn stond onze redding en die werkte de bal weg voordat deze geheel de doellijn was gepasseerd. Na een kwartier spelen hadden onze mannen het tempo aangepast naar de 2e klasse. En dan zie je dat we voor niemand hoeven onder te doen. Met fris aanvalsspel kwamen we steeds beter in ons spel. Na 25 minuten werd een aanval op links opgezet. Tim Saaman kreeg de bal op de voet en met een lob gaf hij de keeper het nakijken. De terug ketsende bal werd alsnog keurig afgerond door Bory Secreve. 0 – 1. Heukelum gooide het tempo omhoog en ook wat extra karakter in de strijd. Doordat men aanvallend meer naar voren gericht ging spelen ontstond er in de achterste linie meer ruimte. Daar werd in de 40e minuut dankbaar gebruik van gemaakt. Dillis werd op rechts de diepte ingestuurd en met zijn snelheid had de verdediging problemen. De noodrem werd in werking gesteld maar dat was binnen het strafschop gebied. De toegekende strafschop werd door Danny hard achter de doelman tegen de touwen gewerkt. 0 – 2. Met deze stand konden we aan de thee. In de tweede helft was het eerste kwartier een zeer sterk aanvallend Heukelum. De verdediging onder leiding van Jemy Goemaat moesten vol aan de bak. Lex moest hier al zijn talenten aanboren om zijn doel schoon te houden. Reddingen met een uitgestoken voet en een drietal schoten op doel die hij met snelle reacties tot naast het doel wegwerkte. Toch werd de aansluiting in de 64e minuut gevonden. Een voorzet van rechts werd door de nr 9, Tim Schwebke hard binnen gekopt. 1 – 2. Dan zie je dat Heukelum alles naar voren dirigeert om de gelijkmaker te forceren. Reeds twee minuten later stuurt Dillis, Tim de diepte in op rechts. Op volle snelheid gaat Tim op het doel af en zijn schuiver blijkt goud waard. 1 – 3. De frustraties bij Heukelum worden groter en daarbij ook de overtredingen. Jammer dat de scheidsrechter zich genoodzaakt ziet om middels gele kaarten de zaken onder controle te houden. Met deze instelling iedere wedstrijd gaan spelen en we zijn op het eind van de competitie een volwaardige 2e klasse elftal. Komende zaterdag komt Hardinxveld op bezoek en zullen we zien of we ons thuis publiek opnieuw kunnen verrassen.