Klerks, M.H.A.M.

Accommodatie

Onbekend

Opstelling

Het is alweer zaterdag en dus voetbaldag. Met nog drie wedstrijden te gaan loop je het veld op en kijkt even de duc out in. Het valt op dat er drie jonge gasten zitten. Onze voorzitter Kees Braat komt naar me toelopen en maakt even een foto van onze jonge gasten. We kijken elkaar even aan en dan komt het boven drijven. Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst hoor ik hem zeggen en weg is hij weer op deze zaterdag middag. Ik kijk nog even op het wedstrijd formulier en zie dat deze 4 knapen samen  net zo oud zijn als ik alleen.  Deze vier zijn Luca Kamp, 17 jaar, Jori van Ballegooien 18 jaar, Swen Weusthof, 16 jaar en Sam van Giessen 18 jaar. Een zweem van heimwee naar  het verleden bekruipt me. Toch maar aan voorbij gaan, het was ook een mooie jeugd.

Als scheidsrechter Klerks uit Waalwijk de wedstrijd laat starten zie je al snel dat onze jongens weer gretig zijn en dat de SSC mannen niet voornemens zijn om zich te laten afslachten. Na een minuut of 10 wedstrijd krijgt Bori het op zijn heupen en gaat aan een slalom beginnen tussen 4 man door op weg naar de keeper. Deze weet met uitkomen en zijn doel verkleinen een doelpunt te voorkomen. Nick van Giessen probeert het ook en zijn schot gaat over. Dan na 24 minuten spel is het Tim die de bal oppikt en voor het doel brengt. Daar staat Bori en die weet er wel raad mee en tikt de bal binnen 1 – 0.  Vervolgens zien we hoe Yoeri de bal krijgt aangespeeld en op doel schiet. De keeper is reeds gepasseerd maar de verdediger weet op de lijn nog redding te brengen. Met nog twee minuten in de eerste helft te gaan is het Tim die de bal opnieuw voor zet en tot ieders verbazing zie je hoe twee Woerkummers  hun hoofd niet tegen de bal weten te krijgen.

Direct na de aftrap in de tweede helft is het Yoeri die verschrikkelijk hard op doel schiet. Het handje van de keeper brengt redding. Toch is het in de 47e minuut raak als een corner door Corné koppend wordt binnen gewerkt. 2 – 0. Bij een blessure behandeling zie je dat er zelfs in het veld nog gedold wordt onder elkaar. Een slok drinken uit de bus en vervolgens elkaar nog even nat spuiten. Dat alles met een grote glimlach en het veld weer in. Een vriendenploeg kun je zien uit deze kleine tafereeltjes.  Het is de 62 e minuut als we weer even wakker schrikken. De aanvaller van SSC gaat er alleen vandoor en op de keeper af. Met een uiterste van zijn snelheid probeert Jamy het gevaar te keren en juist binnen de 16 meter valt de speler van SSC. De strafschop wordt door Erwin van der Hoven feilloos binnen gewerkt. Even denken de mannen uit Sprang Capelle dat er meer te halen valt. Dan komt echter het moment van Dillis de Vries die de diepte wordt ingestuurd. Zijn schot gaat naar de tweede paal en juist daar achter in het zijnet valt de bal onbereikbaar voor de keeper binnen. 3 – 1. In de allerlaatste minuut is het opnieuw Dillis die de bal tegen de touwen weet te werken na een geslaagde aanval. 4 – 1.

Met nog twee wedstrijden te gaan staan we er bijzonder mooi voor. We hebben nog een klein beetje speling met het aantal doelpunten tegen. Willen we inderdaad geschiedenis schrijven in Nederland dan moeten we er uit tegen Haaften en thuis tegen Sleeuwijk wel staan.  Ook de beide regio cups staan nog op onze naam en dat willen wij graag zo houden in ons Jubileum jaar. Wij vertrouwen er op dat een ieder serieus de laatste loodjes verwerkt.