Molenaar, J.

Accommodatie

Onbekend

Opstelling

Woudrichem - 22 oktober 2016. De derby tussen enerzijds thuisclub Woudrichem en anderzijds het door de dorpjes Giessen en Rijswijk samengestelde GRC ’14 was een waar spektakelstuk waarbij de gasten uiteindelijk aan het langste eind trokken door de serie strafschoppen minder slecht te nemen dan de Woerkummers. Alwaar de gasten nagenoeg op volle oorlogssterkte aantraden, kwamen bij Woudrichem diverse spelers aan bod die om uiteenlopende redenen tot heden wat minder speelminuten hadden gekregen. Mark van Bavel en Nick van Giessen toonden echter aan geen verzwakking te zijn binnen het Woerkumse team en speelden een puike partij. Het was Woudrichem dat vanaf het begin liet zien dat men niet onderdeed voor haar tegenstander en met vloeiende combinaties diverse keren de aanval zocht. Een onbekende dan wel neutrale toeschouwer zou zich het eerste half uur ongetwijfeld hebben afgevraagd welk team in welke klasse uitkomt. Het begon met een eerste kans voor Dillis de Vries die alleen op de keeper afging en zag dat zijn inzet door de laatste nog net werd tegengehouden. Even later kopte Roy van Sonsbeek nauwelijks naast en ook bij schoten van Danny Schaap en Yoeri Duyzer kon de keeper maar net redding brengen. Een doelpunt kon niet uitblijven en na een mooie steekbal van Danny Schaap kwam Dillis de Vries voor de tweede keer oog in oog met de keeper te staan, maar dit keer wist hij de sluitpost met een fraaie schuiver te verschalken en zodoende de op dat moment dik verdiende 1-0 op het scorebord te brengen. Na die 1-0 werd de Woerkumse drang naar voren iets getemperd en kreeg de fusievereniging uit Giessen/Rijswijk wat meer lucht. Dat resulteerde na een half uur spelen in een eerste kans die net naast het doel van Lex Kramers eindigde. Even later was het Tim Saaman die een schot loste, maar zijn kanonskogel werd door de keeper nog net uit de hoek van het doel getikt. Net voor rust een identieke situatie aan de andere kant waarbij keeper Lex Kramers de bal zeer knap uit de bovenhoek ranselde. Na de rust kwamen de gasten langzaam beter in de wedstrijd en hun counter luidde uiteindelijk de gelijkmaker in en nog wat later stond zelfs de 1-2 op het bord. De uitspelende ploeg kwam in die fase ook beter in de wedstrijd, maar ondanks de achterstand bleven de Woerkummers aandringen en uit een vrije trap scoorde Tim Saaman zijn zoveelste goal van dit seizoen. Daarmee was op dat moment een onterechte achterstand weer weggewerkt en vonden de nodige wissels bij beide teams plaats. Scheidsrechter Molenaar had weinig moeite met de derby, floot een prima partij maar was wel wat gul met het geven van gele kaarten. Zo rond het eindsignaal werd de inmiddels ingevallen Nick Viveen in de diepte gestuurd en zijn vlijmscherpe pegel verdween keurig netjes in het doel waardoor de Woerkummers weer verdiend op voorsprong kwamen en een aantal uitsupporters al afdroop. In een uiterste wanhoopspoging ver in blessuretijd werd de bal in het Woerkumse strafschopgebied keihard tegen de hand van Tim Saaman geschoten, waardoor de scheidstrechter besloot de bal op de stip te leggen en de gasten dankbaar van dat cadeautje gebruik konden maken. Met dit laatste wapenfeit werd tevens de gelijke eindstand 3-3 bereikt en hadden de aanwezige toeschouwers een prachtige wedstrijd mogen aanschouwen met nog een toetje in het vooruitzicht.

Dat toetje bracht Woudrichem echter weinig goeds want ondanks enkele prachtige reddingen van keeper Lex Kramer trokken de Woerkummers aan het korte eind en verdween alleen de strafschop van Danny Schaap in het doel van de tegenstander. Door het benutten van twee strafschoppen wist de tegenstander zich enigszins verbaasd en zeer gelukkigerwijs te plaatsen voor de volgende bekerronde. Al met al kan Woudrichem terugzien op een keurige wedstrijd, waarbij men met name in het eerste gedeelte van de wedstrijd voetbal van behoorlijk niveau liet zien en men voldoende aanknopingspunten zag voor een positief vervolg van de competitie. Of de tegenstander van Woudrichem vertrouwen uit deze wedstrijd heeft geput, valt te betwijfelen. Het vervolg voor

Woudrichem start zaterdag 29 oktober a.s. met een uitwedstrijd tegen S.V. Capelle. De wedstrijd die nog meetelt voor de eerste periode, maar die is uiteraard al vergeven.