Fijter, H.A. de

Accommodatie

Onbekend

Opstelling Woudrichem 1

Hoe verder je de competitie ingaat hoe dichter je bij de eerste nederlaag komt. Dat gevoel kwam even langs toen we op weg waren naar Sprang Capelle.  Zou het vandaag zover komen dat we de eerste zeperd oplopen. Het elftal van SSC is fors en men schuwt de duels niet. Nee gelet op de laatste vier wedstrijden deed men het goed bij SSC. Als je de opstelling vooraf bekeek zagen we dat de keeper er niet bij was en dus stond van Drunen voor de tweede keer onder de lat. Bij Zuilichem was het goed gegaan en dus geen reden om bezorgd te zijn. Het was vanaf de aftrap toch SSC die druk naar voren gaf en we moesten achterin even de zeilen bijzetten. Maar als ieder dan zijn draai heeft gevonden zie je dat ze het spel naar zich toetrekken. We zijn bijna 10 minuten bezig of de verdediger van SSC komt handen en voeten te kort. Het rusultaat hiervan is dat scheidsrechter de Fijter de bal op de stip legt en Danny Schaap weet daar raad mee.  0 – 1

Langs de zijlijn staan enkele supporters van SSC die middels tanges en co tanges kunnen berekenen wanneer de woerkummers buitenspel staan. Toch was het even schrikken toen onze keeper de bal wegwerkte maar daarbij tegen de lange spits van SSC botste. Goeie verzorging doet wonderen en dus kon Fred zijn handschoenen weer uittrekken. Ondertussen zien we dat Tim twee vrije trappen naar het doel laat draaien maar tot geluk van SSC over en naast ziet gaan.

Als we na de rust het veld opgaan zien we dat de druk naar voren wordt opgeschroefd. Na de strafschop van Danny is deze helemaal in de ban van het spelletje. Hij geeft na 5 minuten in de tweede helft een scherpe voorzet op Dillis en deze knalt hard binnen. 0 – 2  Bij SSC heeft men ondertussen in de gaten dat dit Wouidrichem een maatje te groot is. Wel worden er meer overtredingen gebruikt om onze voorwaartsen tot staan te brengen. Na een kleine twintig minuten is het opnieuw Danny die de bal op links onderschept en voorzet op de inkomende Dillis, die ook dit kunstje tot een goed eind weet te brengen. 0 – 3  Iedereen gelooft het dan wel en we weten dat de punten mee naar Woudrichem gaan. Toch was de honger van de trainer nog niet gestild en dus werden enkele invallers, Bory en Roy ingebracht. Met nog een tiental minuten te gaan gaat Dillis op rechts aan de haal en weet voor het doel Bory te bereiken die voor de 0 – 4  het net laat bollen.

Met nog twee wedstrijden, Sleeuwijk en Haaften, te gaan in deze eerste helft van de competitie en met een doelsaldo van 33 voor en 2 tegen hebben we laten zien dat we tweede klas waardig zijn. Toch wel steeds voor ogen houden dat inzet en voetballend vermogen hand in hand laten gaan de enige manier is om daadwerkelijk feest te kunnen vieren op het eind van de maand mei 2017.