Rijswijk, C.P.C. van

Accommodatie

Onbekend

Opstelling Woudrichem 1

Als we alle kansen op de juiste manier afwerken kom je niet in de problemen. Dat is eigenlijk wat we tegen Unitas hebben ervaren. Vrij voor het doel verschijnen en niet in staat zijn om simpelweg te scoren. Leren hoe je een keeper moet uitspelen of via de simpele weg van de bal breed leggen zodat een mee oplopende speler simpel kan afdrukken bleek zaterdag soms teveel gevraagd. Voeg daarbij het verschil in het spel van de eerste en de tweede helft en het zou kunnen verklaren dat je punten gaat inleveren.

Reeds in de 12e minuut wordt Niek diep gestuurd en komt vrij voor de keeper. Mist helaas. Maar drie minuten later is het Wim die vrij gespeeld wordt en recht in de handen van de keeper trapt. Maar twee minuten later is het Yoeri die de bal doorkopt en is het de op snelheid liggende Niek die alleen voor doel opnieuw mist. Tot dan toe weet Unitas geen echte doelkans te creëren. Na een half uur spelen wordt de bal door Unitas terug gespeeld op de keeper. Niek komt ondanks zijn snelheid een klein metertje tekort om de bal te onderscheppen. Vervolgens zien we dat de been van een verdediger van Unitas een doelpunt voorkomt na de inzet vanaf de 16 meter. Met nog een minuut of vijf te gaan kom je opnieuw alleen voor de keeper. Als je het te mooi wil doen wordt door de keeper de bal onderschept. Tim Saaman draait zich voor doel vrij en zijn inzet gaat juist naast. Dan in de laatste minuut een harde uithaal van Danny Schaap die het net laat bollen. 0 – 1. We gaan rusten en in de tweede helft moet het afgemaakt worden.

Wat anders dan we verwacht hadden gaat Unitas onbevangen het veld op. Na 9 minuten is het Laati van Unitas die vanaf links goed doorzet en de verdediging, ondanks het uitkomen van de keeper, het nakijken geeft. 1 – 1. De Unitaasers ruiken bloed en het spel wordt er niet beter op. Frank en vrij gaat de mannen uit Gorinchem de druk naar voren zetten en we worden duidelijk uit ons spel gehaald. Waar we anders zagen dat de bal snel rond werd gespeeld en zo de angel uit het spel werd gehaald van de tegenstander, bleef dat nu achterwege. Toen de nr 6 van Unitas van het veld werd gestuurd werd verwacht dat we spel weer konden oppakken. Maar ook tegen 10 man kwamen we niet terug in ons spel. De laatste 10 minuten breken aan als we een vrije trap krijgen. Tim knalt de bal in het zijnet. Met nog drie minuten te gaan is het opnieuw Danny Schaap die hard uithaalt en ons laat juichen. 1 – 2. In de allerlaatste minuut is het Jami die op de rand van de 16 meter aan de noodrem trekt en zijn tweede gele kaart krijgt voorgehouden. De vrije trap wordt door Laati op de lat gedeponeerd waarna iedereen langs de lijn een zucht van verlichting laat horen. Door het oog van de naald gegaan zou je kunnen zeggen.

Zaterdag krijgen we NOAD op bezoek. Hopelijk weten we nu dat we 2 keer 45 minuten geconcentreerd moeten zijn om een wedstrijd naar je hand te zetten. Ga er maar vanuit dat we zaterdag meer weerstand ondervinden. Na iedere overwinning komt de verliespartij dichterbij. Laat het niet zover komen en blijf onbevangen gaan. De klasse is er en ook in de breedte zijn er genoeg spelers die elkaar aanvullen.