Aafouallah, J.

Accommodatie

Onbekend

Opstelling

Een knotsgekke wedstrijd onder leiding van een scheidsrechter met toekomst. Dat is hoe je deze wedstrijd in het kort kunt samenvatten. Vaak was NEO een tegenstander waar je de tanden op stuk kon bijten. Vandaag hebben we laten zien dat we bezig zijn om deze klasse te ontgroeien. Niet alleen de basis opstelling is belangrijk maar nu zag je dat ook de wisselspelers hun niveau zodanig is dat iedereen mee kan. De wedstrijd had een begin zoals thuis tegen Asperen. Reeds snel werd de druk naar voren opgevoerd met snel en gevarieerd spel. Men wisselde snel van links naar rechts en de passes van Jamy waren bij tijd en wijle een lust voor het oog. Ook vrijlopen zonder bal geeft resultaat en dat zag je met name bij het 4e doelpunt. Toch maar eerst van voren af aan beginnen.

Reeds in de 9e minuut is het raak. Druk op het doel van NEO en na enige inzetten komt de bal voor de voeten van de mee naren voren gegane Corne Nijhof die de bal eenvoudig binnen tikt. 1 – 0. Tien minuten later zien we vanaf rechts, dat Danny Schaap de bal voor geeft en de fluwelen voet van Tim Saaman doet zijn werk. Met een schitterend uithaal gaat de indraaiende bal in het doel. 2 – 0. Na ruim een half uur is het opnieuw Tim Saaman die vanaf links opkomt en met rechts de bal aan de binnen zijde van het zijnet laat ploffen. 3 – 0. Zo denk je dat is een bekeken zaak en de punten zijn weer binnen. We gaan op deze manier de rust in. Ook onze eerste thuiswedstrijd tegen Asperen hadden we op deze manier meegemaakt en dus zullen de mannen wel rustig het einde gaan halen, althans dat was de gedachte. Hoe anders kan het dan gaan.

Als Dillis de Vries in de 65e minuut middels de brancard het veld moet verlaten, werd door de verdedigers vaak hard aangepakt, kwam Bori Secreve hem vervangen. Dat resulteerde in de 73e minuut tot een werkelijk schitterende combinatie die tussen Niek Viveen, Yoeri en Bori werd opgezet. Bori zag dat Tim achter hem langs ging de diepte in. De bal werd feilloos afgespeeld en Tim omspeelde de doelman en schoot de 4 – 0 tegen de touwen. Als NEO in de 84e minuut de 4-1 scoort is iedereen tevreden en zal het wel een gelopen zaak zijn. Het is Niek Viveen die de diepte wordt ingestuurd en binnen de 16 meter wordt hij vrij voor doel onreglementair tot staan gebracht. De werkelijk zeer goed leidende scheidsrechter was in de buurt en met een strafschop en een gele kaart werd het afgedaan. Danny Schaap is een specialist en werkte keurig de 5 – 1 binnen. De honger is nog niet gestild. Opnieuw is het Bori die de bal voor het doel brengt en Tim werkt het bekwaam af 6 – 1.

Een publiekswissel voor Tim Saaman en we zien dat Mark van Bavel en Nick van der Giessen de plaatsen mogen innemen van Tim en Harjo Ruis. Met de 90 minuten vol verwacht je een eindsignaal maar het wordt eerst nog in de 90 +2 dat Yoeri zich vrij draait en de bal voorzet op Bori die de 7 – 1 mag binnen tikken. Nog is het niet gebeurd want in de 90 + 5e minuut is het Yoeri die de bal keurig binnen werkt en de eindstand zo naar de 8 – 1 brengt.

Komende week gaan we naar Gorinchem en wacht Unitas. Oppassen dat we niet buiten onze schoenen gaan lopen maar proberen vast te houden wat wij tot nu hebben gezien. Gretigheid en verzorgd spel zijn ingrediënten die jullie ons hebben laten zien. Wij genieten er van.