Datum

7 december 2019 14:30

Accommodatie

Onbekend

De eerste 4 minuten kreeg je de indruk dat we heel wat van plan waren. In de 2e minuut schiet Tim de vrije trap op de paal en twee minuten later geeft Dillis een voorzet en komt via Yoeri bij Tim terecht die de bal over het doel schiet. Wat dan in een tijdsbestek van 16 minuten volgt is onvoorstelbaar. Sil van Putten krijgt op rechts de bal en loopt rechts langs onze verdediging en haalt hard uit. 1 – 0 We zijn dan in de 6e minuut. Drie minuten later een vrije trap voor Heukelum en deze gaat via een rug van een speler. De van richting veranderde bal, laat Aljan kansloos en schuift zo het doel in. 2 – 0.  In de 15 minuut gaat de stand na een schot uit de tweede lijn waarna Sil van Putten de 3 – 0 laat aantekenen. We noteren de 22e minuut als op links Kaplan op weg gaat naar Aljan en deze diagonaal kansloos laat. 4 – 0. Er bekruipt ons een angstig gevoel, het zal toch niet waar zijn dat we hier met het schaamrood om de kaken het dorp Heukelum moeten verlaten. Maar dan in de 27e minuut volgt het antwoord. Tim krijgt de bal van links aangespeeld en pakt de bal vol op de wreef. De keeper is kansloos en de 4 – 1 staat op het scorebord. Als we een kleine tien minuten later een vrije trap krijgen is het Tim opnieuw die daar achter gaat staan. Ook nu gaat de bal via een lichaam van een speler de andere richting op en de keeper heeft het nakijken. 4 – 2. Daarna gaan we op weg naar de thee en we zijn benieuwd of er nog meer in het vat zit.

Reeds na 3 minuten krijgen we een vrije trap en Tim gaat het opnieuw proberen. Nu staat de keeper op de juiste plaats om onheil te voorkomen. Een minuut later is het de linksbuiten van Heukelum die opnieuw op avontuur gaat. Zijn schot op doel gaat juist voorlangs. We zijn er nog niet gerust op en als dan Aljan in de 70e minuut met een schitterende reflex onheil kan voorkomen geeft dat enig gevoel van blijdschap. De laatste tien minuten breken aan. De druk naar voren van Woudrichem wordt groter en Heukelum moet achteruit. Met man en macht probeert men de overwinning binnen te halen. Vanaf de zijlijn doet de trainer van Heukelum hard mee om de overwinning tot stand te brengen. Schreeuwend om een rode kaart probeert hij de scheidsrechter te bewerken. Gelukkig laat deze zich niet kennen en laat het spel gewoon doorgaan. Dan in de 80e minuut vanaf links een hoekschop. Bij de tweede paal staat Nick v d Giessen en zijn kopbal laat de hoop op resultaat weer groeien. 4 – 3. We blijven drukken en in de 88 e minuut is het een scrimmage voor het doel waarbij Nick als laatste de bal binnen weten te drukken. 4 – 4.De laatste minuten wordt aan beide zijden getracht om de winnende coal te maken. Als de scheidsrechter Luitgaarden uit Sliedrecht voor het einde fluit zie je dat alles wat geroepen werd vanaf de zijkant vergeten en vergeven is. Men schudt elkaar de hand en daarbij is alles weer bij het oude.

Komende week gaan we naar Sleeuwijk. De spanning zal best oplopen en hopelijk worden we niet meer op deze manier onder de voet gelopen in slechts 16 minuten. Werken vanuit een gesloten verdediging hebben wij voldoende scorend vermogen in het elftal om de overwinning binnen te halen. Wij gaan er voor als 12e man.